• تاریخ انتشار : 1401/08/28 - 19:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 74
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها در مدارس محله ولیعصر شهرداری ناحیه 5 منطقه 6

جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها با هدف معرفی توصیه هایی برای استفاده منطقی از آنتی بیوتیک ها و راهکار هایی برای پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی توسط معاونت غذا و دارو برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، به مناسبت هفته جهانی آگاهی بخشی در خصوص داروهای آنتی میکروبیال این جلسه آموزشی روز شنبه 28 آبان 1401 با حضور دکتر مائده دهاقین کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در هنرستان دخترانه حجاب و دبستان پسرانه شهیدان سخنوربرگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر دهاقین گفت: شعار هفته جهانی آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها، با افزایش آگاهی مقاومت میکروبی را متوقف کنید؛ است.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در ادامه به اهمیت موضوع آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها اشاره کرد و گفت: دنیا با تهدید جدی مقاومت میکروبی روبرو است که چه بسا در چند سال آینده قویترین داروها نیز موثر نخواهند بود.
وی در ادامه به تعریف میکروب پرداخت و گفت: میکروب ها موجودات زنده بسیار کوچکی هستند که با چشم دیده نمی شوند و در همه جای زمین یافت می شوند؛ در حالی که اکثر میکروب ها بی ضرر و حتی برای زندگی سایر ارگانیسم ها مفید هستند، بعضی از آنها می توانند موجب بیماری در انسان ها، حیوانات و گیاهان شوند و چهار دسته مهم میکروب ها انگل، باکتری، قارچ و ویروس هستند.
دکتر دهاقین در خصوص داروهای آنتی میکروبیال افزود: داروهای آنتی میکروبیال برای مبارزه با بیماری ها در انسان، حیوانات و گیاهان استفاده می شوند و شامل داروهای آنتی بیوتیک، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد انگلی هستند.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو به تعریف آنتی بیوتیک پرداخت و گفت: آنتی بیوتیک ها گروهی از داروهای آنتی میکروبیال هستند که به بیماران برای مقابله با عفونت هایی که عامل باکتریایی دارند کمک می کنند، آنتی بیوتیک ها مانع از رشد باکتری ها شده و یا آنها را از بین می برند  و هر آنتی بیوتیک بر روی یک یا چند نوع باکتری خاص اثر می گذارد؛ بعضی از این مواد از موجودات زنده مانند قارچ ها گرفته شده و بعضی دیگر به صورت مصنوعی ساخته می شوند و اولین آنتی بیوتیک مورد استفاده پنی سیلین بود که از قارچ استخراج شد.
وی افزود: اشکال دارویی متفاوتی از آنتی بیوتیک ها مورد استفاده قرار می گیرند که می توان به قرص ها،کپسول ها، پماد ها، قطره چشمی، سوسپانسیون ها و آمپول ها اشاره کرد.
دکتر دهاقین به فواید آنتی بیوتیک ها اشاره کرد و گفت: با کمک آنتی بیوتیک ها می توان جان افرادی که دچار عفونت های جدی با باکتری ها شده اند را نجات داد.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در خصوص اینکه چه زمانی آنتی بیوتیک ها مفید هستند، آنتی بیوتیک ها چه زمانی بی تاثیر هستند، چرا برخی از افراد فکر می کنند آنتی بیوتیک ها روی بیماری های ویروسی هم موثر است، وقتی دچار سرماخوردگی شدیم چه باید کنم، تجویز آنتی بیوتیک ها، عوامل مؤثر دیگر در انتخاب آنتی بیوتیک از طرف پزشک و چرا گاهی اوقات کشت میکروبی انجام می شود مطالبی ارائه داد.
وی در ادامه افزود: اگر آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک و خودسرانه شروع شده باشد انجام کشت امکان پذیر نیست چون نتیجه منفی می شود.
دکتر دهاقین عوارض آنتی بیوتیک ها را تهوع، استفراغ، اسهال، بروز حساسیت و واکنش های آلرژیک، سرگیجه و عفونت های قارچی عنوان کرد و افزود: آنتی بیوتیک ها باید به طور منظم سر ساعات مشخصی که توسط پزشک یا دکتر داروساز مشخص شده مصرف شوند تا اثر مورد نظر را داشته باشند و هیچ گاه برای تهیه بدون نسخه آنتی بیوتیک ها، به داروساز اصرار نکنید.
همچنین در خصوص مقاومت آنتی بیوتیکی گفت: امروزه بروز مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از بزرگترین چالش ها در سیستم های سلامت است، استفاده نابجا و بیش از حد از آنتی بیوتیک ها سبب بروز مقاومت آنتی بیوتیکی می شود، مقاومت آنتی بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود، در مقاومت آنتی بیوتیکی فقط بیماران نیستند که از این نتیجه رنج می برند، بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه خواهند خورد و باکتریهای مقاوم بسرعت بین اعضای خانواده، همکلاسی ها و همکاران گسترش خواهد یافت و سلامت افراد جامعه با گونه بیماریزای جدیدی که به سختی و با هزینه زیاد درمان می شود، تهدید خواهد شد.
وی عوامل ایجاد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی را استفاده از آنتی بیوتیک ها در بیماریهای ویروسی، عدم استفاده از آنتی بیوتیک در زمان های تعیین شده، خود درمانی، کامل نکردن دوره درمان و استفاده بیش از حد یا نادرست از آنتی بیوتیک ها عنوان کرد و گفت: طولانی تر و پیچیده ترشدن بیماری ها، نیاز به مراجعه متعدد به پزشک یا حضور طولانی در بیمارستان و گاها نیاز به بستری در بیمارستان و نیاز به داروهای گرانتر از عواقب مقاومت آنتی بیوتیکی است.
دکتر دهاقین به مواردی که از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی پیشگیری می کند اشاره کرد و گفت: روشی که ما آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنیم، به حفظ سلامت ما و مبارزه با مقاومت به آنتی بیوتیک ها کمک می کند و کمک می کند که اطمینان پیدا کنیم که که این داروهای نجات بخش برای نسل های آینده هم در دسترس خواهند بود.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به عفونتها را در هنگام بیماری در خانه ماندن، دریافت واکسن های توصیه شده، مانند واکسن آنفولانزا و کرونا، دست ها باید حداقل باید به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شوند، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها مثل کووید-19 و بهداشت عطسه و سرفه را رعایت کنید؛ را عنوان کرد.
وی در پایان گفت: در صورت داشتن سوالات دارویی خود میتوانید با شماره های 190 مربوط به وزارت بهداشت و شماره 82101 مرکز اطلاع رسانی داروپزشکی 13 آبان تماس بگیرید.



  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 226947
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها در مدارس محله ولیعصر شهرداری ناحیه 5 منطقه 6 جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها در مدارس محله ولیعصر شهرداری ناحیه 5 منطقه 6 جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها در مدارس محله ولیعصر شهرداری ناحیه 5 منطقه 6 جلسه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیک ها در مدارس محله ولیعصر شهرداری ناحیه 5 منطقه 6

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه