صفحه دانشگاه » صفحه معاونت » نکات مهمی که در هنگام خرید محصولات غذائی تولید شده در داخل کشورمان باید به آنها توجه کنیم.

نکات مهمی که در هنگام خرید محصولات غذائی تولید شده در داخل کشورمان باید به آنها توجه کنیم.

تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
تعداد بازدید : 86

نکات مهمی که در هنگام خرید محصولات غذائی تولید شده در داخل کشورمان باید به آنها توجه کنیم.

نکات مهمی که در هنگام خرید محصولات غذائی تولید شده در داخل کشورمان باید به آنها توجه کنیم

dakheli

نکات مهمی که در هنگام خرید محصولات غذائی تولید شده در داخل کشورمان باید به آنها توجه کنیم:

آیا می دانید عرضه مواد غذایی فاسد یا تقلبی یا تاریخ گذشته جرم محسوب شده و مجازات قانونی دارد؟ در واقع فروشگاه ها، سوپرمارکت ها و مراکز پخش تعاونی ها و سایر اماکن، تنها مجاز به عرضه کالاهایی هستند که دارای پروانه ساخت و یا پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت باشند و تخلف از این امر جرم محسوب میشود.

برخی از اطلاعات حداقلی که باید بر روی  محصولات غذایی و آشامیدنی تولید داخل به زبان فارسی نوشته شده باشد شامل موارد زیر است:

۱- نام و نام تجاري محصول (فرآورده)

۲- شماره پروانه ساخت/شناسه نظارت

۳- تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت

۴- آرم سازمان غذا و دارو

۵- برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای (برچسب نشانگر رنگی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته و تا پایان سال ۹۴ اجرایی می شود)

برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای یا چراغ راهنمایی رنگی

برچسب محصولات در زمان خرید و قبل از مصرف، اولین و مهمترین راهنمایی است که مصرف کننده می تواند بوسیله آن با محصول ارتباط برقرار کند. اطلاعات روی برچسب ها باید به گونه ای باشند که از گمراه شدن مصرف کننده جلوگیری کرده و تا حد امکان هرکسی بتواند امکان خواندن راحت، تحلیل و انتخاب سالمتر با توجه به شرایط جسمی و توانایی شخصی خود را داشته باشد. برای این منظور، نشانگرهای رنگی تغذیه ای جهت درج روی برچسب محصولات خوراکی که در سطح عرضه ارائه می شوند، تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه گام های موثری برداشته شود.

نشانگر راهنمای تغذیه ای شامل شاخص های مربوط به میزان انرژی، قند، چربی کل، نمک و اسیدهای چرب ترانس در مقدار مشخص از وزن یا حجم فراورده است و به معنای توصیه به مصرف زیاد و یا برعکس ممنوعیت مصرف نیست و فقط به منظور اصلاح الگوی مصرف طراحی شده اند. بررسی نشانگر رنگی تغذیه ای فراورده های مختلف به مصرف کننده این امکان را می دهد که بتواند از میان محصولات یکسان، فراورده ای را که از نظر شاخص های مهم تغذیه ای مناسب تر است انتخاب نماید.

این برچسب با سه رنگ نمادین بر مبنای چراغ راهنمایی رانندگی مشخص می شود:

– سبز (مقدار شاخص مورد نظر اعم از قند، چربی و… در حد خوب و پائین بوده و مصرف مواد غذایی که میزان شاخص های آنها با رنگ سبز مشخص می شود بیشتر توصیه می شود)

– زرد (مقدار شاخص مورد نظر اعم از قند، چربی و… در حد نرمال و مناسب است)

قرمز (مقدار شاخص مورد نظر اعم از قند، چربی و… در حد بالا بوده و مصرف مواد غذایی که میزان شاخص های آنها با رنگ قرمز مشخص می شود؛ باید با احتیاط صورت گیرد و در صورتی که ماده غذایی مشابهی با علامت رنگ سبز در این شاخص وجود ندارد، ترجیحا مصرف این ماده غذایی به حداقل رسانیده شود)

در آخر توجه به این نکته ضروریست که:

بالا بودن میزان یک شاخص همانند نمک یا چربی … دلیل بر ممنوعیت مصرف یک فرآورده نبوده و یا سبز بودن یک شاخص نشانه مناسب بودن مصرف نامحدود آن فرآورده نیست. در واقع مصرف کنندگان باید همواره به رنگ ها توجه کرده و با توجه به مقادیر مورد نیاز روزانه خود، به هر یک از شاخص های اصلی ذکر شده، اقدام به انتخاب و استفاده از محصول مورد نظر نمایند. به بیان دیگر اگر شما با توجه شرایط جسمی و وضعیت سلامتی خود به مقادیر کمی از نمک نیازمند هستید همواره هنگام خرید باید به میزان نمک ذکر شده در برچسب نشانگر رنگی مربوط به محصول خود توجه نمائید تا میزان نمک دریافتی شما از محصول مورد نظر یا مجموع محصولاتی که قصد مصرف آنها را در طول روز دارید (حتی علیرغم سبز بودن میزان نمک در تمامی محصولات خریداری شده) بیشتر از مقادیر مورد نیاز روزانه شما نباشد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که این راهنما بر  روی برخی از فراورده ها مانند آب های معدنی، نمک و شکر و.. .. نباید قرار داده شود و نیز قرار گرفتن آن بر روی برخی دیگر از فرآورده های خام مانند حبوبات، سبزیجات و … اختیاری است.

» دانلود بروشور محصولات داخلی

» مشاهده بروشورهای تهیه شده در معاونت غذا و دارو

تهیه شده در:

تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو